Köpte mobiler för 60 000 kronor i annans namn

I juli förra året kom en kvinna i 40-årsåldern in på en telefonbutik i Jakobsbergs centrum och köpte fyra mobiltelefoner med abonnemang för sammanlagt 60 000 kronor. Problemet var att hon köpte dem i en annan kvinnas namn. Nu åtalas hon för bedrägeri och missbruk av urkund.

  • Publicerad 16:26, 31 jul 2017

En kvinna i 40-årsåldern hemmahörande i Spånga åtalas för bedrägeri och missbruk av urkund. Det var under sommaren förra året som kvinnan gick in på en telefonbutik i Jakobsbergs centrum och köpte mobiltelefoner och abonnemang till ett sammanlagt värde av omkring 60 000 kronor, i en annan kvinnas namn.

Den utsatta kvinnan fick sitt pass stulet vid ett inbrott i bostaden i Hägersten tidigare, och på något sätt hade det hamnat hos kvinnan som senare använde passet för att köpa mobiltelefoner. I förhör erkänner hon brott, men menar att hon tvingats till bedrägeriet för att återgälda spelskulder.

Polisen kom bedrägeriet på spåren efter att telefonerna som köpts använts vid flera bedrägerier på Blocket. Den åtalade kvinnan hävdar att hon lämnat ifrån sig passet och mobiltelefonerna till de personer som tvingat henne till bedrägeriet, och att hon inte har någon kännedom om de efterföljande bedrägerierna där telefonerna var inblandade.

Den nu åtalade kvinnan lämnade självmant in sig hos polisen efter att polisen släppt övervakningsfilmer från telefonbutiken till Aftonbladets program Brottscentralen i slutet av förra året.