Köpcentret fotohyllar elva Brommaprofiler

Nu ställer köpcentret Bromma blocks ut bilder på folk som gör Bromma till en bättre plats. Allt från en skejtentusiast till en hundkämpe får plats på väggen.

  • Publicerad 09:21, 7 okt 2017

Har köpcentret blivit ett galleri? Nej, knappast. Men däremot vill man utvecklas i riktning mot att bli en mötesplats utöver ett konsumtionstempel. Som ett led i det arbetet har man i en ny kampanj låtit fotografen och Brommabon Karl Nordlund porträttera elva personer som de tycker har gjort Bromma till en bättre plats.

Många av personerna som föräras med en plats på väggen har du kunnat läsa om i Mitt i Bromma.

Kaveh Pakjoo som arbetar volontärt med nyanlända, Margite Nordenstam på Hundstallet, som vi nyligen fick anledning att skriva om efter att de tagit emot hot och skejtparkslobbyisten Askia Linder är tre av Brommaförbättrarna som hänger på väggen.

Vill vara mötesplats

Fotoutställningar med lokal anknytning är något besökarna kommer att få se mer av framöver, säger centrumchefen Sanna Sultan.

– Det är ambitionen. Det vi ser är att handelsplatser rör sig mer mot att bli mötesplatser och det är något som vi också jobbar med, säger hon.

Har du någon egen favorit av Brommaförbättrarna?

– Jag tycker att vi har en härlig blandning.

Vi berättade förra året om att köpcentret installerade ett ljusrum tillsammans med en hjärnforskare och en neurodesigner. Det gör comeback när hösten slagit till på allvar senare i oktober. Också det i ett led att göra Bromma blocks till en mötesplats.

Fakta

Här är de elva Brommaprofilerna

Askia Linder, Sub Surfers Västerort

Margite Nordenstam, Hundstallet Bromma

Erica Olivius, Höglandsskolans föräldraförening

Elisabeth Hallquist, Kyrkvärd Bromma församling

Ilker Anadol, Bromma Kebab

Johan Eriksson, Jenny Nordfors & Noomi Hilsérus, Södra Ängby skola

Kaveh Pakjoo, jobbar ideellt för ensamkommande i Bromma

Uranzaya Erdene, Ung på Väg

Carolyn Vestin, second hand-butiken Ge För Livet

Visa merVisa mindre