Kontorslokaler blir ny friskola – politikerna ger tummen upp

Internationella engelska skolan har fått grönt ljus för en ny skola i det nybyggda Ingenting-området i Huvudsta.

  • Publicerad 11:07, 23 apr 2020

En ny skola i Huvudsta för mellan 600 och 900 elever i årskurs 4-9 väntas kunna dra i gång verksamheten höstterminen 2021. Som Mitt i tidigare har berättat är det friskolejätten Internationella engelska skolan som står bakom etableringen.

Politikerna i fullmäktige har på sitt sammanträde i april beslutat om detaljplan och godkännande av exploateringsavtalet. Det innebär ett steg närmare skolverksamhet i lokalerna, som i dag rymmer kontor.
– En ny skola med plats i södra Solna är ett välkommet tillskott. En bra placering samtidigt som vi tillgodoser det ökande behovet av skolplatser för våra barn och unga i ett växande Solna, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Stor rockad av elever när ny skolplan godkänns

Fakta

Poliser har suttit i skolbänkarna

  • Lokalerna på fastigheten Diktaren 1 byggdes som polishögskola på 60-talet med fasader i rött tegel med en huvudbyggnad för lärosalar och en flygel i två våningar för matsal och aula. På 80-talet byggdes lokalerna om till kontor med öppna planlösningar. Nu kommer det alltså åter att bli undervisning i lokalerna – men för elever i årskurs 4 till 9.
  • Friskolekoncernen Internationella engelska skolan står bakom satsningen. Skolan kommer att rymma upp till 900 elever och väntas kunna starta höstterminen 2021.
Visa merVisa mindre