KONST. Duon PRZ ska hålla en performanceföreställning under Tranebergsbron. Till vänster en bild från föreställningen i juni på samma plats. Foto: Helén Enqvist/PRZ

Konstnärsduo tar plats under Tranebergsbron

15-minuters performancekonst under Tranebergsbron. Det planerar konstnärsduon PRZ för.

  • Publicerad 12:34, 11 aug 2020

I juni gjorde Eva Pagmar och Maija Eloranta, som utgör konstnärsduon PRZ, en performanceföreställning under Tranebergsbron, ”Midsommar Desperados”. Den 28 augusti klockan 18 är det dags igen för uppföljaren: ”August Desperados”. Handlingen?

Det får den som dyker upp se.

– Eftersom det är performance berättar vi inte handlingen innan. Det blir stundens gestaltning. Men vi vet vad vi ska göra. Den heter August Desperados, sedan får man gissa. Förra gången kallade vi det en absurd 15-minuter lång bagatell och det kan man väl säga nu också. Vi är rätt absurda, säger Eva Pagmar, som bor i Kristineberg.

De har känt varandra i 30 år och skapat tillsammans i ”minst 20 år”.

– PRZ står för perfect relation zone. Vi fyller båda 70 år i år och det är ovanligt att hålla på med det här i vår ålder. Men det är roligt. Det är ännu roligare när man blir äldre, säger Eva.

Här skulle det bli roligare – ingen nappade

Ytan under Tranebergsbron gjordes i ordning för ett par år sedan, bland annat för att skapa mer liv och rörelse där enligt stadsdelen. Liknande events har varit lätträknade, men Eva och Maija älskar platsen.

– Jag brukar säga att det har varit vår lekplats men nu är det allas. Vi har varit där mycket, det är så vackert med betong. Vi har även gjort en installation med papperstranor som hänger där till minne av en ung människa som har dött och som gjorde såna, säger hon.

Vill man se perfomancekonsten är det bara att bege sig till platsen enligt Eva, men man uppmanas följa gällande restriktioner kring coronaepidemin.

– Det är ett fantastiskt rum där under. Det är också bra för att det är stort, så man kan komma dit utan att trängas, och det är ute. Men är man ett stort gäng så kan man kontakta oss innan, säger hon.

För mer information sök duon på Instagram, @perfectrelationzone.