Just nu står flera lokaler på Sergels torg tomma och vissa byggs om. Därför bjuder Stockholms stad och fastighetsägarna där in konstnärer för att fylla skyltfönstren med konst som kommer att kunna ses dygnet runt.

De kallar initiativet för "Salong Sergel" och det är en del av projektet "På Sergels torg" där staden och fastighetsägare jobbar för att göra Plattan tryggare och mer välkomnande. Konstnärer som verkar inom alla områden är välkomna att skicka in bidrag och det kan till exempel vara idéer om muralmålningar, posters eller andra tvådimensionella verk.

– Vi har inget speciellt tema utan har valt att lämna det öppet och hoppas på många olika typer av konst, säger Emma Englund, projektledare.

https://www.mitti.se/nyheter/har-invigs-sommaren-pa-sergels-torg/reptfc!zdALKJCKJlhZI9l6Lw1Ybg/

För att delta skickar man in en kortfattad beskrivning av sin idé och sig själv samt 3-5 bilder på tidigare verk. Grupper kan också söka. Om man har ett färdigt motiv skickar man in en bild på det, befintliga motiv får dock vara högst tre år gamla.

Man får söka med högst tre bidrag. och den sista ansökningsdagen är måndagen den 2 november klockan 13. Ansökan mejlas till emma.a.englund@stockholm.se.