Mitt i har i flera artiklar berättar om konstfestivalen Wallstreet som just nu pågår i Bro. En viktig del av festivalen är samspelet mellan etablerade konstnärer och lokala ungdomar.

34 unga jobbar med konst

Det här är något som har realiserats med besked i och med att 34 av kommunens sommarjobbare har haft rollen som konstnär i Bro den senaste tiden.

Där konditori Mazarin tidigare huserade har Street Art Academy flyttat in. Här ifrån utgår konstnärerna och de ungdomar som man handleder i allehanda konstnärliga uttryck, färg och form.

"Det är jätteroligt"

– Det är jätteroligt att arbeta tillsammans med ungdomarna. Jag upplever att de tar uppdragen på allvar. Ungdomarna är duktiga på att samarbeta och tillsammans driver de kreativa processer som sätter färg på deras egen hemort, säger Marc Ljungström, handledande konstnärer.

Offentlig konst i fokus

Fokuset ligger på offentlig konst och det är där kring som ungdomarna handleds och får olika uppdrag att genomföra.

– Jag förväntade mig inte att få sommarjobb som konstnär men nu är jag jättenöjd med jobbet. Vi har en bra sammanhållning i gruppen och får mycket gjort. Det är roligt att kunna bidra med färg till Bro eftersom det var en ganska tråkig miljö här innan, säger sommarjobbaren och Bro-bon Amelia.