Det är på Celsiusgatan 2 som Galleri Grip har slagit upp sina portar. Idén föddes när Nina Frodin, som själv är konstnär och uppvuxen på Kungsholmen, ville hitta fler gallerier att få ställa ut sin egen konst i, men möttes av långa väntetider.

– Då tänkte jag att jag får öppna galleri själv, det är säkert fler konstnärer som också letar efter utställningsplatser som jag, berättar Nina.

I den före detta tatueringsstudion hittade hon platsen för sitt egna galleri.

Och starten har varit bra och många Kungsholmsbor har tittat nyfiket när de passerat fönstren.

– Vi har nästan fullbokat ända till augusti så det har gått bra. De flesta som har ställt ut har också sålt tavlor så de har varit nöjda, säger Nina.

Galleriet har i dagsläget ingen direkt inriktning men hanterar främst nordisk konst. De tar emot ansökningar, sedan är de utvalda konstnärerna på plats själva under sina utställningar som i regel är omkring en vecka. Ett sätt att också ge fler chansen att visa sina verk enligt Nina.

– Ja, lite så. Sedan har vi precis startat så jag vet inte om vi ändrar inriktning efter hand. Men vi har också funderat på att hålla skapande verksamhet för barn och vuxna efter coronan när man kan samla grupper igen. Eller eventuellt att ta in konstnärer som kan hålla i kurser. Att det blir en kreativ plats, säger hon.

Hur har det funkat att driva galleri under pandemin?

– Vi har två rum och två bra skyltfönster där man nästan kan se hela utställningen utifrån om man vill. Sedan kan man boka privatvisningar och vi har alltid munskydd på oss när vi får besökare och det finns handsprit.