Konstverkens namn för tankarna till hav och sjöliv. På lördag får vi se dem. Foto: Mostphotos

Konstnär byggde jättelik båt under het sommar

Skulptören Lars Kleen fick nycklarna till konsthallen Kummelholmen – och förtroendet att göra vad han ville där. På lördag öppnas hans utställning, med det jättelika verket ”Båt”.

  • Publicerad 08:40, 7 sep 2018

Lars Kleen fick nycklarna i början av juni. Sedan tillbringade han sommaren i den nedlagda panncentralen i Vårberg, numera omgjord till en konsthall. När sommaren var som hetast var han tacksam över svalkan i de råa lokalerna.

Tacksam var han också över att ostört få arbeta här under en så lång tid.

”De visade mig ett gränslöst förtroende … Rum och verk fick tid att känna varandra på djupet. Inga hinder var i vägen. Allt passade mig som hand i handske”, skriver han själv om sitt arbete i Kummelholmen.

Nu är den 77-årige konstnären, känd för sina stora byggnadskonstruktioner, klar. Och det blir inte en, utan två utställningar.

På lördag är det vernissage för utställningen ”BÅT”. I den ingår en jättelik skulptur men också flera mindre verk. Den utställningen pågår till den 28 oktober. Den 10 november har del två, som heter ”Ö, vernissage. Då byts den största skulpturen ut mot en annan, medan de mindre blir kvar. Den utställningen pågår till den 13 januari.

 

Fakta

Vernissage på lördag för utställning i två delar

Utställningen BÅT har vernissage på lördag den 8 september. Då är Kummelholmen öppet kl 8.00–19.00.

Annars är öppetiderna lör–sön kl 12–18 och torsdagar kl 12-19.

Kummelholmen ligger på Vårholmsbackarna 120 i Vårberg.

”BÅT” pågår t o m den 28 oktober. Del två av utställningen, ”Ö”, pågår den 13 november–13 januari.

Källa: Kummelholmen
Visa merVisa mindre