Matilda Algotsson får vänta på VM-debuten. Foto: Läsarbild Beata Holmgren/skatesweden

Konståknings-VM inställt – debuten får vänta för Algotsson

Konståknings-VM i Kanada ställs in på grund av coronaviruset. Enebybergstjejen Matilda Algotsson skulle ha gjort sin VM-debut men får nu vänta på den.

  • Publicerad 09:38, 16 mar 2020

I morgon, tisdag, skulle konståknings-VM ha inletts i Montreal, Kanada. Men på grund av coronaviruset ställs mästerskapet in.

För svensk del innebär det att Matilda Algotsson, 21 år, från Enebyberg inte får debutera på ett VM. Konståkerskan kallades in efter att Anita Östlund blivit skadad. Något Mitt i tidigare har skrivit om.

– Det är ett väldigt tråkigt besked för alla inblandade. Våra svenska åkare, Nikolaj Majorov och Matilda Algotsson har sett fram emot att få debutera i VM-sammanhang och jag vet att skatecanada har arbetat väldigt hårt för att skapa ett arrangemang i världsklass, säger Katarina Henriksson som är ordförande i svenska konståkningsförbundet till förbundets hemsida.

Matilda Algotsson uttagen till VM i konståkning

VM i Sverige 2021

Istället får åkarna och förbundet se fram emot nästa års världsmästerskap som arrangeras i Globen i Stockholm.

– Den svenska VM-organisationen har också sett fram emot att få presentera sig och konceptet inför VM-2021 i Stockholm. Med tanke på den rådande situationen är det rätt beslut att ställa in årets VM, säger Katarina Henriksson.