Selma Ihr, stjärnskottet från Vaxholm är uttagen till Europa-OS. Foto: Läsarbild Eva Maria Jangbro

Konståkare från Vaxholm uttagen till Europa-OS

Selma Ihr och Andreas Nordebäck kommer att tävla i OS i februari. De har bägge stått för en bra säsong med topp-tioplaceringar på juniorvärldscupen.

  • Publicerad 13:24, 14 dec 2018

När SOK släppte namnen på de svenskar som är uttagna till Europaungdoms-OS, 2019 fanns två konståkare med i truppen. Det är landslagsåkarna Selma Ihr och Andreas Nordebäck från Solna Konståkning som representerar de blågula färgerna vid OS.

Svenska Konståkningsförbundets sportchef, Scott Rachuk, ser positivt på uttagningen och i ett pressmeddelande lyfter han de bägge konståkarnas insatser på juniorvärldscupen.

– Vi är glada att konståkningen representeras av två unga lovande konståkningstalanger under Europaungdoms-OS. Både Selma och Andreas har haft bra starter på tävlingssäsongen med två topp-tio-placeringar under juniorvärldscupen (JGP), säger han.

Bra resultat under hösten

Selma Ihr kommer från Resarö i Vaxholm har tävlat vid två JGP under hösten och gjort bra åk. På bägge tävlingarna kom hon på topp tio. Detta har placerat henne på 26:e plats rankingen av totalt 169 konståkare från hela världen i JGP-serien.

Även Andreas Nordebäck tävlade vid två JGP under hösten och kom topp tio i båda tävlingarna. Han är i och med detta rankad på 33:e plats av 105 konståkare. Andreas Nordebäck deltar även under helgens SM-tävlingar i Karlskrona.

Sverige skickar 19 aktiva i fyra olika sporter till Europaungdoms-OS i Sarajevo och Östra Sarajevo. Förutom konståkningen tävlar svenskar i snowboard, skidskytte och längdskidor. Tävlingarna pågår mellan den 10–15 februari 2019.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!