Motion. Gåfotbollen är en relativt ny sport för äldre personer som vill lira boll. Foto: Pekka Pääkkö

Konsert och turnering i gåfotboll på Kanalplan

Sugen på att titta på en mer ovanlig sport? Då kan du på fredag ta dig till Kanalplan där det hålls turnering i gåfotboll. Även livemusik utlovas.

  • Publicerad 09:51, 12 maj 2022

Fredag 13 maj ska runt tio lag från runt om i landet spela för att plocka hem tit­eln i gåfotbollsturneringen Swedish Walking Football League 11. Första avspark sker klockan tio.

Prisutdelning sker vid 14.30. I samband med den spelar Södermalmsbandet Steve Future Band, med gåfotbollsentusiasten Stefan Pettersson i spetsen. Intresset för sporten växer sakta men säkert, menar han.

– Jag var på en turnering i Kalhäll i veckan, det var bra med folk.

Fotboll med fötterna på jorden tar över på Kanalplan

Bred kompetens. Stefan Pettersson spelar, förutom gåfotboll, i Steve Future Band. Foto: Pekka Pääkkö

Gratis evenemang

Steve Future Band är aktuella med albumet ”Rädda strömmingen”, som spelades in live på Södra teatern. De flesta av låtarna på plattan har namn som berör vattenmiljöfrågor, ett ämne som ligger Stefan Pettersson varmt om hjärtat.

– Jag fiskade jämt i Östersjön som barn. Det gjorde jag tills det inte var kul längre, när fisken mer eller mindre försvann. Det finns ingen fisk kvar i dag. Förutom någon enstaka abborre under en brygga.

Senare under dagen, klockan 19, spelar de på Skanskvarn. På scen står hela gänget från deras första album ”First Take”, som släpptes 1994.

Fotbollen och konserten är gratis, men den som vill kan swisha Steve Future som har en insamling till förmån för Hammarby Ishockey Ungdom.