Konkursansökan mot trampolinparken Bounce dras tillbaka

En konkursansökan mot trampolinparken Bounce lämnades in till Södertörns tingsrätt i april. Anledningen var att bolaget hade obetalda fakturor på 4,5 miljoner till den australiensiska konceptägaren. Nu dras konkursbegäran tillbaka.

  • Publicerad 11:22, 20 maj 2019

Konkursansökan mot trampolinparken Bounce dras nu tillbaka.

– En viktig upprättelse för vår del, säger Pernilla Isaksson, tillförordnad vd för Bounce Scandinavia, enligt ett pressmeddelande.

Det var i april som det framkom att Bounce Scandinavia, som bland annat driver trampolinparken i Kungens kurva, hade obetalda skulder på 4,5 miljoner kronor sedan april 2018, vilket techsajten Breakit var först med att rapportera om.

Skulderna ledde till att Bounce International lämnade in en konkursansökan mot Bounce Scandinavia till Södertörns tingsrätt.

”Oväntad åtgärd pågående tvist”

Enligt Bounce Scandinavia grundar sig tvisten i meningsskiljaktigheter i franchiseavtalet. Bolagets tillförordnade vd i Sverige, Pernilla Isaksson, har tidigare uppgett för Breakit att bolaget håller inne betalning av avgifter eftersom Bounce International inte uppfyllt sin del.

– Som en följd av den pågående tvisten valde vi i Bounce Scandinavia att frysa betalningarna till Bounce International. Att sedan begära sin franchisetagare i konkurs under en pågående tvist, var för oss en mycket oväntad åtgärd, säger tillförordnade vd:n Pernilla Isaksson, enligt pressmeddelandet.

”En onödig oro”

Verksamheten på trampolinparkerna drivs som vanligt och bolaget kommer nu att fortsätta dialogen med Bounce International.

– Bounce Internationals konkursbegäran har medfört en onödig oro bland våra anställda, kunder och leverantörer. Ett förtroende som vi snabbt hoppas kunna återställa, säger Pernilla Isaksson.