Daniel Källenfors (M) och Filip Svanberg (M). Foto: Elias Ljungberg/Artist

Konkurrens om platsen på toppen

På Lidingömoderaternas förslag till valsedel hamnade Daniel Källenfors på tredje plats, vilket lidingonyheter.se var först med att berätta. Etta var Filip Svanberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 12:01, 21 jan 2022

Jag söker medlemmarnas stöd

– Jag uppfattar det som att det är konkurrens om vem som ska leda det moderata partiet, men jag står till förfogande för omval, säger Daniel Källenfors (M) kommunstyrelsens ordförande.

När Lidingömoderaternas nomineringskommitté presenterade sitt förslag till valsedel inför höstens kommunalval hade de placerat kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg på förstaplats.

Kommunstyrelsens nuvarande ordförande, Daniel Källenfors, var det tredje namnet på listan.

Hur känns det?

– Som politiker i Moderaterna är det naturligt att det finns konkurrens och att man blir utmanad. Det här är också ett förslag.

Hur listan i slutänden ska se ut bestämmer man i nomineringsstämman 13 februari. Då hoppas Daniels Källenfors att han blir kvar vid rodret.

– Kvaliteten på Lidingö har gått upp på alla områden under mandatperioden. Så även inom skola och omsorg.Samtidigt har skatten gått ner, säger han.

– Jag vill fortsätta arbetet med att förbättra Lidingö, och jag söker medlemmarnas stöd. Sedan finns det en hel del kvar att göra. Jag är inte färdig med målet att bli Sveriges mest välskötta kommun.

Stöttat öns föreningar

Även Filip Svanberg tycker att han har jobbat på bra under mandatperioden. Han har ansvarat för upprustning och utbyggnad av idrottsanläggningar och för stöd till öns föreningar under pandemin.

– Barn- och ungdomsfrågor är det som drivit mig att engagera mig aktivt i Lidingömoderaterna, säger han.

– Jag är tacksam över att nomineringskommittén har nominerat mig till förstanamn.

Blir klart 13 februari

Lidingömoderaternas nomineringskommitté har presenterat ett förslag till valsedel inför höstens kommunalval.

Hur valsedeln i slutänden ser ut fastställs av nomineringsstämman den 13 februari.

Förslaget till valsedel presenterades strax före jul.

Visa merVisa mindre