Har du presentkort på Teknikmagasinet? Efter konkursen i onsdags accepteras de inte längre i butikerna. Foto: Mostphotos

Konkade Teknikmagasinet håller öppet men nekar presentkort

Konkursförvaltaren håller Teknikmagasinets butiker öppna tills vidare, men accepterar inga presentkort eller reklamationer av varor som köptes före konkursen. Kedjan har 26 butiker i Stockholmsområdet.

  • Publicerad 04:57, 18 jan 2020

I onsdags försattes Teknikmagasinet i konkurs. Men butikerna fortsätter hålla öppet och de anställdas löner ska betalas ut som vanligt, uppger konkursförvaltaren Bo Söder på advokatfirman Fylgia.

Inga reklamationer

För den som köpte något innan onsdagen och vill byta eller reklamera varan är det värre. Inga byten eller reklamationer görs av varor köpta före konkursen.

Samma med presentkort. De går inte längre att lösa in.

Lagligt?

Håller det juridiskt? Vi frågade konkursförvaltaren och fick följande svar vi mejl:

”Ja det gör det vid konkurs, men kunderna kommer att ha/få en fordran mot konkursbolaget på motsvarande belopp”, skriver Bo Söder i ett mejlsvar och hänvisar till firmans webbsida där det finns en blankett at fylla i.

För den som köper något i dag på Teknikmagasinet gäller reklamationsrätten, men butikerna har fått instruktioner om att göra strikta tolkningar.

Reklamationsrätten gäller

”Ett så kallat uppackningsfel godtas. En reklamation av en produkt som inte fungerar när konsumenten kommer hem och ska använda produkten godtas. Övriga reklamationer godtas ej” skriver Bo Söder i mejl.

Teknikmagasinet är bara den senaste i raden av kedjor som gått omkull. Här kan du läsa om den tröskeleffekt som forskarna ser när e-handeln når 15 procent av omsättningen  i en bransch.

Och här siar några experter i vad som kan komma att fylla alla tomma butikslokaler.