Kommunkollen: Flera nya förskolor aktuella

✔️ Två nya förskolor öppnar i Västerhaninge ✔️ Dansbanan i Brandbergen kan få samsas med ny förskola om tomten ✔️ Haninge kommun rekryterar ny kommunchef. ✔️ Här är Kommunkollen Haninge, tisdag.

  • Publicerad 10:36, 20 jun 2017

Två nya förskolor öppnar i Västerhaninge

Vargbergets förskola, som ska få åtta avdelningar och ersätter delar av Parks förskola, kostar 65 miljoner kronor.

Skogslindens förskola ska den nya förskola heta som öppnar i augusti 2018 i anslutning till Ribbyskolan i Västerhaninge.

Förskolan får sex avdelningar kostar kommunen cirka 60 miljoner kronor, dyrare än först beräknat vilket kommunen förklarar med den heta byggmarknaden.

Dansbanan och ny förskola kan få dela tomt

Mitt i har tidigare skrivit om rivningshotet mot Dansbanan i Brandbergen, som senaste året stått på platsen utan bygglov.

Permanenta bostadsplaner har funnits för tomten i flera år, men på senare år har kommunen i stället velat se en ny förskola för 120 barn här vilket betytt att dansbanans framtid varit osäker.

Senaste beskeden har pekat på att Dansbanan skall få stanna på tomten och att en ny förskola byggs någonannanstans i kommundelen.

Men nu vill utbildningsförvaltningen att det utreds om det är möjligt att dansbanan och en förskola kan samsas på tomten, innan saken går vidare.

Haninge rekryterar ny kommunchef

Haninge kommuns kommundirektör Bengt Svenander går i pension, och efterträds av Magnus Gyllestad, som närmast kommer från Kungälvs kommun där han arbetat sex år som kommunchef.

– Jag tackar för förtroendet och ser fram emot att leda Haninge kommun i en tid då kommunen och regionen växer. Vi har som kommun en viktig roll att fylla, både när det gäller effektiv myndighetsutövning och i vårt uppdrag att leverera god samhällsservice, säger Magnus Gyllestad i ett pressmeddelande.

Kommundirektörsrollen är den högst uppsatta tjänstemannarollen i Haninge kommun.

Genomsnittstiden för kommunchefer i landet är bara cirka två år, men i Haninge har Bengt Svenander suttit i närmare tio

Bengt Svenander lämnar jobbet som kommundirektör efter närmare tio år.

Magnus Gyllestad blir ny kommundirektör.