Kvällens kommunfullmäktige i Sollentuna ställdes in efter ett beslut under torsdagen. Foto: Mitt i

Kommunfullmäktige ställdes in på grund av coronaviruset

Kommunfullmäktiges i Sollentuna skulle ha haft sammanträde i kväll, torsdag, klockan 18 – men det ställdes in på grund av risken för smittspridning av coronaviruset.

  • Publicerad 19:17, 12 mar 2020

Det var Björn Karlsson (M), ordförande i Sollentuna kommunfullmäktige, som efter överläggning med fullmäktiges presidium tog beslut om att fullmäktiges sammanträde skulle ställas in.

Kommunens högsta beslutande organ skulle ha haft sitt sammanträde i Amorinasalen vid Aniaraplatsen eftersom kommunhuset, där man vanligtvis sammanträder, är stängt för renovering. Och det bidrog till Björn Karlssons beslut.

”Lite sämre ventilation”

– Vi är i en tillfällig lokal som innebär att det är trångt och bökigt, och lite sämre ventilation, som gör att riskmiljön är högre än vad det skulle vara än i den gamla salen. Sedan är vi mitt inne i den här begynnande virusutbrottet, så det är en ren försiktighetsåtgärd, säger han till Sollentuna Direkt.

Fira kvinnodagen med fem modiga pionjärer

Nyheter "Förändring är möjlig, låt dig inspireras" I kampen för en jämlikare värld presenteras utställningen ”Sveriges Kvinnliga pionjärer” på Internationella Kvinnodagen, den 8 mars, i en utställning på flera platser i Sollentuna.tisdag 2/3 12:15

Coronasmittans tredje våg är här

Nyheter Smittan har tagit ny fart Smittan ökar så pass snabbt att man kan tala om en tredje våg. Det menar Region Stockholms tillförordnade chef Johan Bratt i en intervju i SVT.tisdag 2/3 11:35