Det nya styret kommer inte att klubbas på kvällens kommunfullmäktige. Foto: Victor P. Munther

Kommunfullmäktige ikväll – men styret klubbas inte

Väsbyalliansen får vänta på att ta över kommunen. Det nya styret kommer inte att klubbas på kvällens kommunfullmäktige. – Vi kommer att styra kommunen, det är inte det som är frågan, säger Moderaternas gruppledare Oskar Weinmar.

  • Publicerad 13:32, 22 okt 2018

Kvällens kommunfullmäktige är det andra sedan valet. På dagordningen står bland annat val av valberedning och val av kommunfullmäktiges presidium, det vill säga val av kommunfullmäktiges ordförande och förste och andre vice ordförande.

Valet av kommunstyrelse skjuts däremot på framtiden. Det säger Moderaternas gruppledare Oskar Weinmar inför kvällens sammanträde.

– Det är ganska vanligt att det skjuts upp. Vi har presenterat vår politik och den koalition som ska styra kommunen. Vi kommer att styra kommunen, det är inte det som är frågan, säger Oskar Weinmar.

Detaljer återstår

Enligt gruppledaren skjuts valet upp en till två veckor. Anledningen är att det pågår samtal kring hur utskott och nämnder ska vara uppbyggda. Dessutom behöver valet av kommunstyrelsen beredas av valberedningen.

– Vi har haft flera av de här samtalen och är detaljer ifrån att vara i hamn, säger Oskar Weinmar.

Kvällens kommunfullmäktige startar klockan 19 och direktsänds på kommunens hemsida.