Polen är tömd, men nu planeras för nya aktiviteter i gamla simhallen. Foto: Mitt i

Kommunens löfte: gamla simhallen blir kvar

Planen på att riva den gamla simhallen är nu utbytt mot planen att fortsätta använda den.

  • Publicerad 16:59, 20 sep 2018

Det har varit många vändor kring den nya och gamla simhallen i Jakobsberg.

Sedan i våras är den gamla simhallen stängd och planen har tidigare varit att den ska rivas för att göra plats för parkeringsplatser.

Ny lösning

Under hela tiden har kommunen fört dialog med fastighetsägaren av nya simhallen, Tagehus. Bland annat har man diskuterat möjligheten med parkeringsplatser på annan plats. Allt för att kunna bevara hallen.

– Nu har vi hittat en lösning på bland annat parkeringsplatserna, men även på annat. Jag kan därför säga att den gamla simhallen blir kvar, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Tanken är att hallen ska användas till en rad olika sporter, bland annat boxning och judo. Men Claes Thunblad (S) vet fler sporter som behöver utrymme.

– Man kan ju bara låta fantasin fundera på vad man kan göra med en tom bassäng. Jag tänker till exempel på skateboard, säger han.

Att låta hallen stå kvar blir också billigare än att låta riva den, menar Claes Thunblad.

– Bara saneringen skulle kunna kosta så mycket som 80-90 miljoner kronor, säger han.

Beslutet om att riva den togs under förra mandatperioden, när Moderaterna satt i majoritet. Så här dagar efter valet är det ännu inte bestämt hur den styrande majoriteten ska komma att se ut.

Skulle ett maktskifte kunna riva upp beslutet att bevara hallen?

– Ja. alla beslut går att ändra, säger Claes Thunblad. Jag kan bara svara för nuvarande styre. Men jag har väldigt svårt att tänka mig att man ser fördelar med att riva den.

Cecilia Löfgreen är Moderaternas gruppledare och menar att det här är något de fört fram i diskussioner och debatter i Kommunfullmäktige, men stött på patrull från Socialdemokraternas sida.

– Jag kan bara säga att det är bra att de vänt i frågan. Jag har inte sett något tekniskt underlag för byggnaden, men om allt är bra så är det ju bättre om den används än rivs, säger hon.