Upplands-Bro satsar på alla från 75 år och uppåt. Nu kan ni hämta gratis broddar hos kommunen. Foto: Niklas Loman / Åsa Sommarström

Kommunens äldresatsning: Delar ut gratis broddar

Upplands-Bro kommun satsar på säkerhet för den äldre delen av befolkningen. Sedan den 20 januari kan alla som är 75 år eller äldre hämta gratis broddar hos kommunen i Kungsängen eller Bro.

  • Publicerad 10:40, 24 jan 2022

I syfte att försöka motverka att den äldre delen av befolkningen ramlar och slår sig då det är halt ute så erbjuder kommunen gratis broddar.

Satsningen att dela ut broddar vänder sig till alla som bor i Upplands-Bro och är 75 år eller äldre.

Här kan du hämta

Du som är intresserad av detta kan hämta ett par broddar på kommunhuset i Kungsängen eller på Brohuset i Bro.

Det är kontaktcenter som ombesörjer utdelningen av broddarna på båda platserna.

– Med en stark budget i ryggen så har vi nu möjlighet att satsa på våra äldre kommuninvånare, bland annat genom gratis broddar, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande för äldre- och omsorgsnämnden, i en kommentar.

Kommunens krav

För att komma i fråga för ett par broddar så måste du legitimera dig för kontaktcenters personal. Du ska fylla 75 år i år eller vara äldre. Du kommer även behöva uppge din bostadsadress. Ett krav för att få broddarna är att du är folkbokförd i Upplands-Bro kommun.

Kommunen skriver även: "Tänk på att broddar endast ska användas utomhus, det finns stor risk att halka när man går in med broddar på sig".

Gällande öppettider för kontaktcenter hittar du i faktarutan här intill.

Kontaktcenter – öppettider:

Kungsängen:

Måndag – torsdag: 7.45 - 16
Fredag: 9 - 15

Bro:

Måndag – torsdag: 8 - 16
Fredag: 9 - 15

Visa merVisa mindre

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39

Årets novelltävling börjar med en workshop

Barn och unga kan vara med Nu finns det chans för alla barn och unga i Upplands-Bro att ta del i bibliotekets årliga novelltävling. Det hela börjar med en workshop på kulturhuset i Kungsängen den 25 maj.tisdag 24/5 14:07