– Det som har hänt är att domstolen fastställt att kommunen tillät för stora ändringar i ett par reviderade ritningar som vi inte längre använder, säger Erik Ekeberg på fastighetsbolaget Carl Ek som bygger brf Skärgårdsslänten.

– De nya ritningarna som vi nu använder istället överklagades också, men där har vi fått rätt.

Hur tycker du kommunen hanterat detta?

– Bra. De har varit pragmatiska och beviljade byggloven ganska snabbt.

– Det är bara grannarna som försöker sätta käppar i hjulen, det är synd att de lägger ner så mycket tid i onödan när de inte kommer någon vart.

Kan du förstå grannarna?

– Nej faktiskt inte, jag är övertygad om att vi snarare höjer området. Det är bättre att vi bygger arkitektritade hus i området än att någon annan bygger modulhus där.

Har ni gjort något fel?

– Nej, vi följer endast gällande lagar och regler.

LÄS ÄVEN: https://www.mitti.se/nyheter/smarta-husbyggena-kommunens-bygglov-sagat-av-alla-instanser/reptjo!9aRmB2QiOaRqrqhUeC2C0A/

När det gäller kommunens besked att det är "stor risk” att kommunen inte kommer tillåta att de sista tio attefallshusen byggs är han inte orolig, trots att ett antal redan är sålda (enligt honom har 33 eller 34 av de totalt 40 bostäderna sålts):

– Om de nekar oss att bygga attefallshus överklagar vi och vi är helt övertygade om att vi får rätt i högre instans.

– Anledningen att kommunen väljer att säga så är att grannarna är så arga. Det är politiker som fattat besluten och de vill vara grannarna till lags – det är min teori.

– Även om politikerna vet att de med all sannolikhet kommer att få fel i en högre instans så har de inget att förlora genom att vara grannarna till lags och neka husen.