Kommunen: Vi ska flytta tältet – nästa år

Fotbollstältet på Nacka IP ska flyttas – men först nästa år. Beslutat fattades i dag efter många veckors vädjan från föräldrar, barn och tränare. – Jag vet att det är extremt varmt därinne och att luften står stilla, men hur vädret blir framöver i höst vet vi ju inte, säger Anders Mebius, direktör för kultur och fritid i Nacka kommun..

  • Publicerad 16:10, 31 maj 2018

I vintras var det frid och fröjd. Det är så klart bra att ha tak över huvudet och spela på konstgräs när det snöar utomhus och termometern kryper under noll. Men det var då det.

De riktigt varma dagarna har staplats på varandra de senaste veckorna. När Mitt i Nacka besöker Nacka IP är det 32 grader varmt inne i tältet.

Fotbollsklubbarnas vädjan att kommunen omedelbart ska ta ner tältet har hittills inte fått gehör.

Men i dag torsdag kom beskedet från kommunen: tältet ska flyttas 2019.

– Det kommer att plockas ner och flyttas till annan plats där det ska stå uppe året om, men först efter den kommande vintersäsongen, säger Anders Mebius, direktör för kultur och fritid i Nacka kommun.

Så det är bara att härda ut inne i värmen tältet i sommar och höst?

– Ja. Jag vet att det är extremt varmt därinne och att luften står stilla, men hur vädret blir framöver i höst vet vi ju inte.

Att inte tältet plockas ner direkt har främst ekonomiska orsaker.

– Det stämmer att idén från början var att ta ner det i sommar, säger Anders Mebius. Men nu vet vi att det tar fyra till sex veckor att ta ner och sätta upp tältet, och då går det inte att träna här över huvud taget. Och kostnaden skulle bli cirka en miljon kronor.

Står på gammal sjöbotten

Orsaken till att det är svårare att montera eller demontera tältet än vad som var planerat är att det vilar på en gammal sjöbotten. Kommunen tvingades bygga en sorts betongmur runt tältet för att det skulle fungera.