Se upp för bluffsamtal! Får du ett samtal där du blir osäker på sanningshalten kan du alltid kontakta kommunen för att kolla upp informationen. Foto: Most Photos

Kommunen varnar för bluffsamtal om avloppsspolning

Kommunen varnar för att flera fastighetsägare fått samtal där någon utgett sig för att jobba på uppdrag av kommunen och erbjuda avloppsspolning – detta är felaktigt och den som får sådana samtal kan ringa kontaktcenter för att kontrollera informationen.

  • Publicerad 16:37, 14 dec 2020

I ett inlägg på sin hemsida går Upplands-Bro kommun ut och varnar för telefonsamtal om avloppsspolning. Detta till följd av att ett antal fastighetsägare blivit uppringda av ”en person eller ett företag som felaktigt ger intryck av att de ringer på uppdrag av Upplands-Bro kommun”.

Den som ringer säger att fastighetsägaren är i behov av att få sina ledningar spolade och vill boka ett hembesök för detta.

Kommunen uppger att de inte kräver att fastighetsägare spolar sina ledningar.

Får du ett samtal som påminner om ovan beskrivna tillvägagångssätt kan du att ringa Upplands-Bros kontaktcenter för dubbelkolla informationen. Kommunen uppmanar samtidigt den som drabbas av ett sånt här samtal att göra en polisanmälan.

Under vecka 50-51 kontrolleras och inventeras dagvatten- och avloppsanslutningar i norra Brunna i Kungsängen. I det här arbetet berörs Torrnålsvägen och Stafflivägen, alla de fastighetsägare som berörs av detta har fått information från kommunen i föreväg.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24