Se upp för bluffsamtal! Får du ett samtal där du blir osäker på sanningshalten kan du alltid kontakta kommunen för att kolla upp informationen. Foto: Most Photos

Kommunen varnar för bluffsamtal om avloppsspolning

Kommunen varnar för att flera fastighetsägare fått samtal där någon utgett sig för att jobba på uppdrag av kommunen och erbjuda avloppsspolning – detta är felaktigt och den som får sådana samtal kan ringa kontaktcenter för att kontrollera informationen.

  • Publicerad 16:37, 14 dec 2020

I ett inlägg på sin hemsida går Upplands-Bro kommun ut och varnar för telefonsamtal om avloppsspolning. Detta till följd av att ett antal fastighetsägare blivit uppringda av ”en person eller ett företag som felaktigt ger intryck av att de ringer på uppdrag av Upplands-Bro kommun”.

Den som ringer säger att fastighetsägaren är i behov av att få sina ledningar spolade och vill boka ett hembesök för detta.

Kommunen uppger att de inte kräver att fastighetsägare spolar sina ledningar.

Får du ett samtal som påminner om ovan beskrivna tillvägagångssätt kan du att ringa Upplands-Bros kontaktcenter för dubbelkolla informationen. Kommunen uppmanar samtidigt den som drabbas av ett sånt här samtal att göra en polisanmälan.

Under vecka 50-51 kontrolleras och inventeras dagvatten- och avloppsanslutningar i norra Brunna i Kungsängen. I det här arbetet berörs Torrnålsvägen och Stafflivägen, alla de fastighetsägare som berörs av detta har fått information från kommunen i föreväg.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38