Sollentuna Fotbollshall invigs.

Kommunen stöttar Sollentuna FK:s drive-in fotboll

Sollentuna FK får 220 000 kronor i bidrag för sin drive-in fotboll i Sollentuna Fotbollshall. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden i onsdags.

  • Publicerad 07:40, 21 nov 2020

– Det är en väldigt viktig verksamhet som når grupper som kanske inte är med i föreningar. Ofta är mellan 80 och 100 ungdomar där och spelar. Det visar att fotbollen tar ett stort socialt ansvar, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Drive-in fotbollen är ett flerårigt projekt som startade 2015 då Sollentuna FK ordnade spontanfotboll, öppen för alla barn och ungdomar i Sollentuna, i Arena Satelliten. Till säsongen 2017/2018 flyttade verksamheten till Sollentuna Fotbollshall.

Kan bli konstant stöd

Projektet har sedan starten varit finansierat av kommunen som varje höst tar beslut om att bidra till drive-in fotbollen, två terminer i taget, förutsatt att det finns utrymme i budget vilket alltså är fallet för 2020.

I möten med kommunen har Sollentuna FK önskat att kunna göra verksamheten permanent, som ett naturligt inslag i den årliga budgeten i stället för ett beslut som tas år för år.

– Vi får se inför 2022 budget, kanske kan vi då lägga in det som ett konstant stöd, säger Magnus Ramstrand.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Möte i kväll om våld och otrygghet efter brutalt rån i söndags

Nyheter Tonårspojke misshandlades helt oprovocerat vid 18-tiden i Rotebro En tonårspojke blev rånad och misshandlad av två killar i Rotebro vid 18-tiden i söndags. Pojkens pappa blev frustrerad och skrev ett inlägg på Facebook. Det ledde till ett digitalt möte om...torsdag 26/11 18:32

Trenden bruten – färre nya coronasmittade än veckan innan

Nyheter Nya siffror från Folkhälsomyndigheten i dag Under vecka 43–46, fyra veckor i rad, ökade antalet nya coronasmittade i Sollentuna. Men nu har kurvan vänt, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror som presenterades i dag. Under vecka 47...torsdag 26/11 15:42

Krock på E4 när polisen jagade vinglande bil

Nyheter Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri med mera I förmiddags körde en polispatrull efter en bil som framfördes vingligt på E4 Söderut i Sollentuna. Det slutade med att den förföljda bilen krockade in i två andra fordon.torsdag 26/11 14:00