Sollentuna Fotbollshall invigs.

Kommunen stöttar Sollentuna FK:s drive-in fotboll

Sollentuna FK får 220 000 kronor i bidrag för sin drive-in fotboll i Sollentuna Fotbollshall. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden i onsdags.

  • Publicerad 07:40, 21 nov 2020

– Det är en väldigt viktig verksamhet som når grupper som kanske inte är med i föreningar. Ofta är mellan 80 och 100 ungdomar där och spelar. Det visar att fotbollen tar ett stort socialt ansvar, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Drive-in fotbollen är ett flerårigt projekt som startade 2015 då Sollentuna FK ordnade spontanfotboll, öppen för alla barn och ungdomar i Sollentuna, i Arena Satelliten. Till säsongen 2017/2018 flyttade verksamheten till Sollentuna Fotbollshall.

Kan bli konstant stöd

Projektet har sedan starten varit finansierat av kommunen som varje höst tar beslut om att bidra till drive-in fotbollen, två terminer i taget, förutsatt att det finns utrymme i budget vilket alltså är fallet för 2020.

I möten med kommunen har Sollentuna FK önskat att kunna göra verksamheten permanent, som ett naturligt inslag i den årliga budgeten i stället för ett beslut som tas år för år.

– Vi får se inför 2022 budget, kanske kan vi då lägga in det som ett konstant stöd, säger Magnus Ramstrand.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förslaget: Låt kameror på bussar bötfälla bilister

Nyheter Framkomligheten för bussar i staden måste bli bättre. För att nå dit vill regionen sätta kameror på bussar som kan plåta bilister som bryter mot trafikregler. Boten kommer sedan på posten. "Många...lördag 5/12 15:15

Snön i Väsjöbacken dröjer – inga minusgrader i sikte

Nyheter Mildvädret ett värre hot mot slalomsäsongen än coronan Förra säsongen var den första sedan Olle Carlsson började jobba med Väsjöbacken för 33 år sedan som backen inte kunde öppnas alls. Nu hoppas snömakaren innerligt på bättre lycka, och väntar otåligt...lördag 5/12 7:00