Foto: Johan Kindbom

Kommunen samlar all tidningsproduktion till en och samma leverantör

Haninge kommun vill samla all informationsproduktion man gör, extern som intern, till en och samma leverantör. – Det handlar om kontinuitet och budskap, och att jobba mer kostnadseffektivt, säger Haninges pressinformatör Håkan Filipsson.

  • Publicerad 10:53, 26 maj 2016

Haninge kommun producerar i dag en tidning som trycks en gång årligen och skickas ut till alla nyinflyttade, tidningen informerar om kommunens service.

Men man producerar också intern information, bland annat tidningen ”Inblick” som går ut till utbildningsförvaltningens medarbetare, berättar Håkan Filipsson.

– Sedan har det varit så att vi vänt oss till olika leverantörer då och då. Det finns inga planer på att förändra upplägget nu eller att starta någon ny tidning, utan detta handlar bland annat om att jobba med budskap. Och att kunna återanvända material så mycket som möjligt.

Upphandlingar pågår just nu.

– Det är lättare med en och samma leverantör som känner till hur vi jobbar och känner till kommunen. Detta är mest ett sätt att samla produktionen. Nu tar vi ett steg i att få bättre överblick, säger Håkan Filipsson.