Ett bassängbad i Upplands Väsby. Foto: Linn Hedesström Blad

Kommunen säger nej till utomhusbassäng

Kultur- och fritidsnämnden säger nej till en utomhusbassäng för allmänheten i Tyresö, enligt förslag till beslut.

  • Publicerad 10:45, 22 okt 2018

En utomhusbassäng för allmänheten? Det tycker en kvinna i Tyresö skulle vara bra och lämnade in ett så kallat Tyresöinitiativ.

658 Tyresöbor tyckte att förslaget var en bra idé. Kultur- och fritidsnämnden har möte i kväll, måndag. Enligt förslag till beslut blir det ingen utomhusbassäng.

”En utomhusbassäng kostar både i investering och drift. Med anledning av att Tyresöborna redan har möjlighet att bada i både sjöar och havet och att kommunens budget redan är ansträngd anser jag att det inte är något vi kan prioritera i dagsläget”, skriver Liselotte Stjernfeldt (M) bland annat i ett utlåtande.

Tyresöinitiativet började att användas i januari 2017. De som bor, jobbar eller studerar i Tyresö kan sedan dess lämnas in ett förslag via kommunens hemsida. Röstar minst 50 personer på förslaget går det vidare först till tjänstemän och sedan – om det är en politiskt fråga – till politikerna.

Bassängbad i Krusboda

En annan fråga om bassängbad ska upp på nämnden i kväll. Det gäller badet i Krusboda, som ägs av fastighetsägarna i området och har bara öppet för dem som bor där. Under tre somrar har Tyresö fritidsgårdar drivit badet och kiosken. Enligt förslaget till beslut får Tyresö fritidsgårdar fortsätta att driva Krusbodabadet också nästa år.

”Syftet har varit att erbjuda fler fritidsaktiviteter för de boende i Krusbodaområdet, samt skapa möjligheter till sommarjobb för ungdomar”, står det i beslutsunderlaget.

I år sommarjobbade tretton unga vid badet.

Det är Krusboda anläggningssamfällighet som har betalat för driften av badet och därför finansieras Krusbodabadet inte av kommunala medel, skriver kommunen.