Så fort vädret tillåter kommer Tyresö att dra skidspår. Foto: Mostphotos

Kommunen säger ja till skidspår men nej till spolad is

Kommunen kommer inte att spola någon is mot bakgrund av de skärpta coronarestriktionerna. Men om vädret tillåter väntas skidspår.

  • Publicerad 13:15, 14 jan 2021

Kommunen brukar spola is på ett ställe varje år och det är vid Tyresö ishall. Där finns det i år inget utrymme på grund av bygget av den nya ishallen.

– Så länge de skärpta restriktionerna håller i sig kommer vi inte att spola is, men vi tittar på om vi kan hitta en annan yta vid våra idrottsplatser som vi kan spola när restriktionerna släppts, säger Inger Lundin chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Däremot väntar skidspår vid Alby, och också som vanligt vidare över sjön, om vädret och isen tillåter.

– Vi kommer att göra skidspår så fort det är tillräckligt med snö men än så länge är det för lite, säger Inger till Mitt i Tyresö på torsdagsförmiddagen.

Staden vänder om skidspåren – snökanonerna är i gång

I dag, torsdag, är det för mycket vatten på ängarna ner mot Albysjön för att göra spår och det är inte tillräckligt med snö i 4-kilometersspåret, meddelar kommunen på sin hemsida.

Varför resonerar ni olika när det gäller skidspår och isar?

– I skidspåren är det en och en som åker och du håller naturligt avstånd. På en is kan det bli samlingar på en begränsad yta.

Stockholm svängde i frågan

På torsdagseftermiddagen svängde Stockholms stad i frågan om skidspåren som staden tidigare hade meddelat inte blir av före den 24 januari för att hindra smittspridning.

Det nya beskedet är att Stockholms stad tillsammans med Smittskydd Stockholm har beslutat att börja producera snö och anlägga skidspår vid Gärdet, Spånga IP, Lövsta motionsspår, Hellasgården och Ågesta.

Staden har kommit fram till att skidspåren är att räkna mer som spontanidrottsplatser än idrottsanläggningar, och det är därför man nu har ändrat sig.

Inga skridskoisar kommer att plogas upp på uppmaning av Smittskydd Stockholm.

Visa merVisa mindre