Kommunen ordnar vecka för alla anhöriga

I dag måndag drar anhörigveckan i gång i Botkyrka. Det är en vecka för att upplysa anhöriga om stöd och hjälp som finns.

  • Publicerad 15:09, 22 okt 2018

Anhöriga till personer med sjukdomar, funktionsnedsättning eller missbruk lider inte sällan i det tysta. Genom anhörigveckan som går av stapeln vecka 43, med start 22 oktober, får anhöriga veta att det finns stöd, hjälp och andra i samma situation. Veckans program är gratis.

Teaterföreställning

Måndagen började med en genomgång av olika hjälpmedel för exempelvis syn, hörsel och rörelse. Tisdagen fortsätter med en teaterföreställning på Tumbascenen som startar klockan 17 och som handlar om att växa upp som syskon till en person med funktionsnedsättning.

Narkotika och självmord

På onsdagen samma tid kommer olika föreningar, bland annat Föräldraföreningen mot narkotika och SPES (Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd), till Tumbascenen.

Stress och sömn

På torsdag klockan 17 handlar det om stress, hjärnan och sömnsvårigheter på Folkets hus i Hallunda.

– En psykoterapeut kommer att föreläsa om detta, säger Johan Nicander, anhörigsamordnare hos arrangören Botkyrka kommun.

Demens

På fredag klockan 15 blir det slutligen en föreläsning om Alzheimers sjukdom på Tumba bibliotek.

Här kan du läsa mer om veckans program och vad det innehåller.

Fakta

1,3 miljoner svenskar stöttar en närstående

  • Drygt 1,3 miljoner svenskar stöttar regelbundet en närstående som är långvarigt sjuk, antingen fysiskt eller psykiskt eller en person som är äldre eller har en funktionsnedsättning.
Källa: Nationellt kompetenscentrum anhöriga