Kommunen öppnar kontor på Söder

Tyresö kommun öppnar kontor på Södermalm. – Vi måste tänka lite nytt när det gäller rekrytering och underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef.

  • Publicerad 15:20, 13 okt 2016

Kontoret är cirka 80 kvadratmeter och ligger på Högbergsgatan. Invigningen är nästa onsdag, den 26 oktober. I första hand ska lokalen användas av stadsbyggnadsförvaltningens anställda – inte som en fast arbetsplats utan för till exempel möten.

– Det är en otrolig konkurrens i byggbranschen om kompetent personal. Vi har ett stort tryck på förvaltningen, högt arbetstempo och vi har nog en av de svåraste grupperna att rekrytera. Det har gjort att vi måste tänka lite nytt när det gäller rekrytering och underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet. Det här är ett sätt, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef.

Tanken är att lokalen i framtiden ska kunna utnyttjas av andra kommunanställda och kanske också som ett plats för Tyresöborna att få hjälp med bygglovsärenden och få information om byggprojekt.

– I första hand vill vi prova i mindre skalan bland våra anställda för att se hur det fungerar och mottas, säger Sara Kopparberg.

Det är första lokalen kommunen öppnar i en annan kommun.

– Det är nog inte så många andra kommuner som har gjort det här heller. Det är första för Tyresö och antagligen första i Stockholmsregionen, säger Sara Kopparberg.