Tidigare i juni kunde Mitt i Sigtuna berätta att det inte blir något plaskande på Midgårdsbadets utedel den här sommaren heller.

https://www.mitti.se/nyheter/darfor-haller-utebadet-stangt/repuey!qiPZzrB1Mnz7rEONAVHWDg/

Men nu meddelar kommunen att innerdelen kan öppnas, efter att Smittskydd Stockholm och Folkhälsomyndigheten har släppt på restriktionerna. Den 15 juli öppnade de dörrarna.

– Det känns väldigt roligt. Vi har kunnat öppna gradvis med rehabsim, simskola och barn- och ungdomsverksamheter, så det har redan varit en del aktivitet. Men nu kan även allmänheten komma in, säger Lars Björling (SfS), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Är det många som efterfrågat det här?

– Ja, i allra högsta grad, säger Lars Björling.

Stängt av säkerhetsskäl

Av säkerhetsskäl har utomhusbadet fått hålla stängt, som Mitt i Sigtuna tidigare har rapporterat. En oro har varit trängsel vid entréer, duschar och omklädning.

Att utedelen får hålla stängt två år i rad innebär en förlust om cirka fem miljoner kronor för badet, som först öppnade 2014. Lars Björling påpekar dock att planeringen för att öppna utedelen har varit svår, med anledning av det rådande pandemiläget.

– Det krävs mycket personal och något vi måste förbereda för redan i januari, början på februari. Då var läget så pass oklart, och därför har vi fått hålla stängt även den här sommaren.

Känns det säkert att öppna innerdelen?

– Ja, vi följer fortfarande myndighetens regelverk. Jag tror att folk respekterar råden, håller avstånden.

Han berättar att om något skulle ske, som en smittspridning, är de beredda att stänga. I övrigt väntas innerdelen hålla öppet som vanligt.

– Ja och det har vi förberett så man kan stänga direkt. Vi är noga med att följa upp det här, säger Lars Björling.