Kommunen om Gott & Gulligt: ”Mycket känslor”

Elisabet Eriksson som drivit fiket Gott och Gulligt i 26 år känner sig klämd mellan avtal och förhandlingar. Fiket är redan uppsagt, men hur det blir med de andra verksamheterna vet hon inte. På Kommunen menar man att allt handlar om att avtalen har olika löptid.

  • Publicerad 06:20, 21 sep 2018

Som Mitt i berättade under onsdagen är det snart dags för Elisabet Erikssons fik i Ängsjö att stänga.

Men Elisabet känner sig klämd mellan avtal, då det bara är fiket i hennes verksamhet som är uppsagt av kommunen. Gällande resterande verksamheter pågår fortfarande en förhandling.

På kommunen säger fritidschef Eva Jönsson Järnstad att det aldrig varit meningen att köra bort Elisabet.

– Det är en pågående dialog men det hela grundar sig i att det är olika avtal som löper över olika tid. Men vårt mål är att det ska bli ett bra avtal och bra avslut.

Men har ni talat om att det kanske skulle kunna vara Elisabet som kan driva det nya fiket?

– När man bygger en ny lokal handlar det om att fiket måste gå ut på upphandling. Man kan inte bara flyttar över det gamla, säger Eva Jönsson Järnstad.

Kan du förstå att Elisabet känner sig i kläm?

– Ja det kan jag absolut göra. För hon har varit där ute så länge och det blir mycket känslor såklart. Men vi vill verkligen lösa det här på bästa sätt.

Nu väntar parterna bara på att få till ett avtal som passar alla. Roland Eriksson är fastighetschef på kommunen och den som håller i trådarna.

– VI har ett inbokat möte med Elisabet, men mer än så kan jag inte säga just nu. Det är en pågående förhandling helt enkelt, säger han