Kommunen kritisk mot det nya p-systemet i centrum

Kommunen vill att det nya p-systemet i centrum ändras, enligt Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande. – Tyresö centrum har valt en lösning som är osmidig och inte gynnar handeln eller Tyresöborna, säger han.

  • Publicerad 09:58, 19 okt 2018

Det nya parkeringssystemet i Tyresö centrum har fått stor kritik från Tyresöborna, som Lokaltidningen Mitt i Tyresö har skrivit om tidigare. Det var den 1 oktober som centrumägarna ändrade p-reglerna och skrotade p-skivan, samtidigt som gratistiden minskade från tre till två timmar.

Inte heller kommunen är nöjd med systemet, enligt Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag har viss förståelse för att Tyresö centrum behöver styra upp sina p-regler men de har valt en lösning som är osmidig och som inte gynnar handeln eller Tyresöborna, säger han.

Kommunen – framför allt via näringslivschefen Gunilla Berg – har därför hört av sig till centrumägarna, berättar Saweståhl.

 

– Det är inte kommunens fråga eller ansvar men vår uppfattning är att centrum behöver ordna ett system som är smidigt. Vi har hört av oss till dem för att säga att vi vill att de justerar det. Det finns ju fungerande och smidiga system på andra ställen så då borde de kunna lösa det här också.

På vilket sätt anser ni att det ett osmidigt system?

– Om de ska ha det här systemet med att registrera sig borde de ha fler automater. Två timmar fritt är lite lite, tre timmar fritt kan det vara. Det är också osmidigt att man bara får använde de två gratistimmarna en gång, det är svårt att få ihop livspusslet om man behöver handla till exempel på lunchen och sedan kvällen igen, säger han.