Kommunen kraftsamlar efter skjutningar i Bro centrum

Nattens skottlossning i Bro var den andra inom loppet av två veckor. Idag finns polisen och Upplands-Bro kommun på plats i Bro centrum. – Att kriminella tar sig rätten att utsätta andra för livsfara är totalt oaccpeptabelt, säger Fredrik Kjos (M).

  • Publicerad 12:56, 20 aug 2019

Inom loppet av två veckor har det varit två skottlossningar i centrala Bro. Ingen har skadats men båda utreds som mordförsök.

Efter nattens skjutning, där kulor krossade fönster i två lägenheter, finns representanter från polisen och Upplands-Bro kommun på plats i Bro centrum för att erbjuda stöd och manifestera mot våldet.

– Att kriminella tar sig rätten att utsätta andra för livsfara är totalt oacceptabelt, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) när Mitt i når honom på vägen till Bro centrum.

Stöd och bollplank

Under dagen har kommunen öppet trygghetslokalen i Bro centrum. Dessutom patrullerar grannstödsbilen. Ikväll kommer särskilda trygghetsvärdar vara i tjänst, och Fryshuset kommer finnas på plats.

– Vi samlar vårt trygghetsarbete för att ta tag i det som är akut. I ett kort perspektiv handlar det om att finnas tillgängliga, skapa lugn och erbjuda stöd och bollplank till de som behöver det, säger Fredrik Kjos.

Kämpar för övervakningskameror

I vintras inträffade flera skjutningar med dödlig utgång i Bro, och tryggheten har varit en av de stora frågorna i kommunen under året. Mitt i har tidigare berättat om kommunens satsningar på ett nytt trygghetscentrum, kommunala väktare och utökad kameraövervakning.

– Vi fortsätter arbeta med att få kameror på plats och har en dialog med polisen om att de också ska sätta upp kameror. När det gäller trygghetscentret jobbar vi aktivt med att hitta rätt lokal, säger Fredrik Kjos och fortsätter.

– I somras blev upphandlingen av kommunala väktare klar, och när vi går ur de gällande avtalen någon gång i höst kommer vi kunna styra detta.

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10