Enligt socialchefen Helena Åman efterfrågar man bland annat munskydd och plasthandskar. Foto: Upplands-Bro kommun / Veronica Johansson

Kommunen behöver din hjälp – efterlyser skyddsutrustning

Kommunen går nu ut och vädjar till alla Upplands-Brobor om hjälp med att titta igenom sina förråd och lådor hemma. Har du något som kan användas som skyddsutrustning mot coronaviruset? Då får du gärna höra av dig till Upplands-Bro.

  • Publicerad 05:31, 21 mar 2020

– Vi och många med oss har bekymmer med leveranser av skyddsutrustning. Det är inte så att det är någon panik just nu, men vi ser på längre sikt att det kan uppstå en brist, säger Helena Åman, socialchef

Upplands-Bro vill därför kunna säkerställa att man kan ge sina anställda inom vård och omsorg rätt skydd under coronakrisen som nu pågår.

Kommunen vill vara förberedda

Det rör sig alltså inte om någon akut situation i nuläget, utan kommunen vill försöka vara förberedda.

– Är det så att man kanske har skyddsmasker kvar efter renoveringen eller en låda plasthandskar som man kan avvara till oss just nu, så är det väldigt välkommet.

Har du overheadplast? Hör av dig!

En del i kommunens efterlysning sticker ut lite mer vid första anblicken, den gäller något som tidigare fanns i var och vartannat klassrum.

– En mer annorlunda fråga är den att vi gärna vill ha overheadplast, det är nämligen så att denna plast går att tillverka sånna här skyddsvisir av, förklarar Helena Åman för Mitt i på fredagen.

Så kan du skänka utrustning

Hon berättar att det kommer finnas möjlighet att lämna in bidrag till kommunen både i Bro och Kungsängen från och med måndag.

Först ska du som har något att avvara ringa till kontaktcenter och be att få prata med någon på kommunens säkerhetsavdelning. Det är nämligen de som samordnar det här arbetet, berättar Helena Åman.

Här är efterlysningen i sin helhet: 


 

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04