– Sollentunaborna ska ha goda möjligheter till information och dialog med kommunen. Användandet av sociala medier och webbplatser för diskussion och delaktighet ökade redan innan pandemin och nu utvecklar vi formerna för att nå ut till fler med information och föra dialog kring vad som är på gång i kommunen, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Trygghet, eller brist på upplevd trygghet, är en fråga som inte minst den senaste tiden har engagerat många i Sollentuna. Det är också temat för mötet på torsdag kväll.

– Ett första steg i att nå fler och öka dialogen är ett digitalt informationsmöte om kommunens trygghetsarbete och vilken roll polisen, civilsamhället och den enskilde kan spela i det arbetet, säger Henrik Thunes.

Frågor via chatten

Med på mötet är Alliansens gruppledare, tjänstemän från kommunen och representanter från polisen. De ska prata om det arbete som görs för att öka tryggheten för alla Sollentunabor, både på kort och på lång sikt.

Under kvällen utlovar kommunen information om:

✔️ Vad målsättningen om inga utsatta områden i Sollentuna 2030innebär i praktiken.

✔️ Hur kommunen arbetar för att skapa en lägesbild över händelser som kan skapa otrygghet och hur lägesbilden används för att styra resurserna.

✔️ Polisens prioriteringar och arbete i lokalpolisområde Sollentuna.

✔️ Vad samverkansöverenskommelsen mellan kommunen och polisen innebär konkret: 2020, nu och framåt.

✔️ Kommunens prioriteringar under 2021.

✔️ Vilken roll civilsamhället kan spela i trygghetsarbetet.

Informationsmötet avslutas med en frågestund. Du kan ställa frågor via chatten.

Anmälan sker via kommunens hemsida, senast i dag den 26 januari.