Lämnar. Amelie Tarschys Ingre lämnar Lidingös skolpolitik. Foto: privat

Kommunalrådet Tarschys Ingre lämnar sitt uppdrag

En ny högsta politiker för skolfrågor på Lidingö måsta utses då Amelie Tarschys Ingre lämnar sitt uppdrag i förtid. "Det är med litet sorg i hjärtat jag slutar. Jag är så stolt över skolan och förskolan på Lidingö", säger hon.

  • Publicerad 14:50, 18 aug 2021

Amelie Tarschys Ingre (L) är kommunalråd och ordförande för utbildningsnämnden på Lidingö.

Nu i höst lämnar hon dock sitt uppdrag i förtid och går vidare till Region Stockholm.

– Min intention var att sitta kvar hela mandatperioden. men det här kunde jag inte tacka nej till.

Tarschys Ingre har av Liberalernas valberedningen valts att efterträda Daniel Forslund som vice gruppledare för Liberalerna i Regionen och ta över uppdrag med fokus på innovation, utveckling och forskning.

– Det är väldigt spännande men förstås lämnar jag skolan på Lidingö med litet sorg i hjärtat. Det här har varit fantastiskt rolig och jag är så stolt över rektorer och all personal i skolan och förskolan, säger hon.

Blir en liberal politiker

Under mandatperioden har utbildningsnämnden på Lidingö bland annat tagit fram ett trygghetsprogram och ett program för särskilt begåvade barn och elever. Man har också jobbat mycket med läsning och tidiga stödinsatser till svaga läsare.

Nu ska ett nytt kommunalråd och ordförande för utbildningsnämnden utses på Lidingö. Tanken är ett det ska vara person ur liberalerna. Liberalerna kommer att presentera en kandidat för den övriga politiken att ta ställning till efter sitt medlemsmöte i slutet av september.

Amelie Tarschys Ingre behåller sin plats i kommunfullmäktige på Lidingö.