Grannen Oskar Ray Frayssinet kräver bättre information om följderna av radhusbranden. Foto: Julio Saint Just/Jonna Thomasson

Kommunalrådet om radhusskandalen: Oroväckande

Kommunalrådet Christian Ottosson (C), reagerar på Mitt i:s granskning om att byggbolaget i Segeltorp i dag styrs av kriminella ledare. Det är dessa som kommunen kräver ska städa upp på den brandhärjade tomten. – Det här är oroväckande, och ny, information som ni lyfter upp, säger han.

  • Publicerad 10:05, 21 jun 2018

Efterspelet av radhusbränderna i Segeltorp för tre år sedan har varit kantat av rättstvister som gör att husen ännu varken är rivna eller återuppbyggda.

Det tog även tid innan ett staket sattes upp runt den brandhärjade tomten, som har blivit en soptipp där bråte dumpats.

Detta har fått grannarna att reagera. De boende runt radhusen har i flera år varit både frustrerade och oroliga, eftersom barn har kunnat ta sig in på tomten innan staketet sattes upp.

Kräver information

En av grannarna, Oskar Ray Frayssinet, tycker att kommunen under åren borde ha informerat de som bor runt brandtomten om vad som händer i byggprocessen.

– Vi har inte fått veta något alls. Det florerar många osanningar när vi inte får någon information. Om det är svårt att rikta information till alla kan man vända sig till vår förening. Det är bättre att veta att kommunen försöker att få tag på ett företag, men inte lyckas, än att vi inte vet någonting. Då tror man i stället att kommunen inte gör något, och så kan man bli surare än vad man hade behövt vara, anser Oskar Ray Frayssinet.

Förstår kritiken

Kommunalrådet Christian Ottosson (C), ordförande i natur- och byggnadsnämnden, säger att han förstår Oskars invändning.

– Jag kan förstå det. Det är viktigt hur vi kommunicerar. Men vi har uttalat oss i flera artiklar. I det här fallet har både vi och invånarna känt frustration, eftersom det inte har funnits något nytt att berätta.

Det är en väldigt märklig historia

Christian Ottosson

Christian Ottosson reagerar starkt på Mitt i:s avslöjande om att det företag som kommunen har gett städuppdraget till är ett skuldtyngt bolag, med kriminella ledare.

– Det här är oroväckande, och ny, information som ni lyfter upp. Samtidigt är det en fortsättning på det som vi redan vet kring alla turer i det här fallet. Det är en väldigt märklig historia med exceptionellt många rättstvister och många tveksamma ageranden från de inblandade.

Hur ska kommunen agera nu?

– Det viktigaste för mig är att det blir ordning och reda på tomten och att kommunen gör allt som står i vår makt för att tomten städas. Fungerar inte det här föreläggandet får vi försöka vidta andra åtgärder, säger Christian Ottosson.