Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Mitt i

Kommunalrådet: ”En oerhört otäck händelse”

Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem, är upprörd över brandattentatet mot två politikers villa i Rönninge. ”Våld mot förtroendevalda politiker måste vi alla reagera skarpt emot”.

  • Publicerad 13:47, 23 sep 2018

I natt utsattes en villa i Salem för ett brandattentat. Enligt uppgifter från polisen tillhörde detta hus två lokala SD-politiker i Salems kommun.

Med anledning av detta har Salems kommun under söndagen lagt ut ett pressmeddelande på nätet där Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande, uttalar sig om händelsen.

”Aldrig upplevt detta i Salem”

”En oerhört otäck händelse som vi aldrig upplevt tidigare i Salem och som jag hoppas vi ska slippa se igen. Det glädjer mig att alla personer undkom utan skador. Jag utgår från att de drabbade får all hjälp. De får gärna vända sig till kommunen om vi kan hjälpa till.” säger Kalderén i pressmeddelandet .

Lennart Kalderén fortsätter:

”Brandattentat är bland det värsta man kan få uppleva i ett civiliserat samhälle. Våld mot förtroendevalda politiker måste vi alla reagera skarpt emot, oavsett partifärg. Därför hoppas jag att de skyldiga kan spåras upp och lagföras”.