Kommer till Håbo efter Mellosuccén

Han vann i utklassningsstil. Och i sommar kommer Tusse till Håbo Festdag. – Ja, det blev ju bra, tycker arrangören Tomas Wickgren.

  • Publicerad 13:38, 24 mar 2021

Tousin Chiza vann Idol 2019, men det är knappast någon överdrift att påstå att det är först nu han blivit ett hushållsbegrepp under artistnamnet Tusse. Det sedan han krossat sin närmaste konkurrent, Eric Saade i Melodifestivalen.

Med låten Voices fick han till slut 175 poäng, 57 poäng mer än tvåan. Han slog dessutom rekord i antal röster från det svenska folket. Totalt 2 964 269 stycken. Det tidigare rekordet innehade John Lundvik som fick 2 211 811 röster när han vann Melodifestivalen 2019.

– Jag tror att det i grund och botten har med låten att göra. Det är fyra människor som har satt sig ner och jobbat och skapat något som är större än dem själva. Det är helt sjukt, sa Tusse på presskonferens efter vinsten, rapporterar SVT.

Det går således med fördel att säga Tomas Event, som har arrangerat Håbo Festdag i många år, hade bra tajming när man bokade in just Tusse till ett uppträdande i Bålsta.

– Ja, det blev ju bra, säger vd Tomas Wickgren.

– Jag tycker att han är en förebild för både unga och barn och han visar att man får bara sig själv, säger Wickgren.

2020 blev det som bekant ingen Håbo Festdag av naturliga skäl. Inte heller den framflyttade dagen kunde genomföras, på grund av pandemin. Hur det blir i år återstår att se. I sådana fall går den av stapeln den 28 augusti.

– Vi kan bara hoppas att vi får genomföra dagen i år, säger Wickgren.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45