Kometlaget Segeltorp är klart för hockeyettan

Guldhattarna åkte på i Segeltorpshallen igår. Segern mot Nacka innebär att Segeltorps IF är klart för hockeyettan trots att en omgång återstår av kvalserien.

  • Publicerad 15:56, 3 apr 2018

Snacka om kometkarriär, eller för den delen raketfart.

För två år sedan spelade Segeltorps IF ishockey i division 3. I går måndag blev laget klart för hockeyettan som är Sveriges tredje högsta serie efter SHL och allsvenskan.

– Så otroligt skönt!  Om någon sagt till mig före säsongen att vi skulle gå till ettan hade jag garvat, säger tränaren Mikael Österblom.

Måndagens vinst med 5–2 mot Nacka inför 263 åskådare i Segeltorpshallen innebär att avancemanget är klart trots att en omgång återstår av kvalserien.

Lärde sig skitjobbet

Inte många trodde på Segeltorp inför kvalserien.

– Vi var bra offensivt men hade svårt att göra skitjobbet bakåt, säger Österblom. Men det vände i kvalserien där nyckeln har varit bra försvarsspel.

Duger dagens trupp i hockeyettan?

– Om vi ska bli ett stabilt lag behöver vi sex, sju nya spelare.

Segeltorp avslutar kvalserien med bortaderby mot Trångsunds IF i morgon onsdag. Om Trångsund vinner finns chansen att laget följer ”Torpet” till ettan.

– Jag har hört rykten om att vi skulle lägga oss för att få ytterligare ett lag från Huddinge i ettan, säger Mikael Österblom. Men så blir det givetvis inte, vi går alltid in för att vinna varje match.