Lammen i Bleckan lever loppan i hagen. Foto: Stella Ibsen Sterner

Kom och säg hej till Sigge och Sally

Med lite hjälp av en veterinär kom nyligen två nya lamm – en pojke och en flicka – till världen i Stora Blecktornsparken.

  • Publicerad 15:50, 25 maj 2022

– De mår jättebra! De är ute hela dagen nu, när vi släpper ut dem så springer de som aldrig förr. De hoppar och har sig och är glada, som Emelie Weber som jobbar vid parkleken.

De första veckorna får tvillingarna bara hänga med mamma Sofi.

– Sedan ska de vänjas vid de andra fåren.

Livliga. ”När vi släpper ut dem så springer de som aldrig förr,” säger Emelie Weber som jobbar vid parkleken. Foto: Emelie Weber

Namn på bokstaven S

På parkleken och via sociala medier har besökare kunnat lämna förslag på vad de små liven ska heta.

Likt förra året söktes namn som börjar på bokstaven S. Ett femtiotal namnförslag trillade in. När namn som redan var upptagna strukits stod två namn kvar: Sigge och Sally.

– Det namn som fick flest röster blev det inte, eftersom en i personalen heter så. Det hade blivit lite jobbigt att hålla isär dem, säger Emelie Weber.

Lammen är ute varje dag. Den som vill träffa dem på närmre håll kan titta förbi parkleken när det är djurvisning. De hålls tisdagar klockan 14 till 16.30.

BILDSPECIAL: Lammlycka i Stora Bleckan

Nya äventyr

Förra året föddes Sixten och Sune på Stora Blecktornsparken, som Mitt i:s läsare hjälpte till att namnge.

– De har fått flytta till en annan gård där de får leva vidare. Det brukar vara svårt, men vi hittade en som ville ha båda två.

Förutom lamm finns marsvin, kaniner, getter och minigris på parkleken.

Fira nationaldagen i Stora Bleckan

Den 6 juni klockan 11–17 finns mycket att göra i parkleken. Hoppa hoppborg, måla på målarväggen, lotteri, tipspromenad och fårvisning.

Den fikasugne erbjuds förutom fika korv och glass. Även en food truck och en popcorn- och sockervaddsvagn finns på plats.

Mellan klockan 12 och 16 står även ponnyridning, ansiktsmålning, ballongfigurer, clowner och trolleri på schemat – och vid klockan 15 uppträder Aya Baya Band.

Källa: Stockholms stad

Visa merVisa mindre

Återupptäckt. Fåren på Stora Bleckan är av rasen roslagsfår. Foto: Stella Ibsen Sterner

Foto: Stella Ibsen Sterner