Lyser upp. Då är det bara att trycka på knappen, så öppnas dörrarna. Foto: Tomas Stark

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.

  • Publicerad 13:19, 23 jun 2022

Det är för att kunna hålla en så jämn temperatur som möjligt i vagnarna och inte släppa in onödigt mycket varm luft, till exempel på stationer där få går av och på. Dessutom är det nödvändigt för att luftkonditioneringen ska fungera ombord på tågen, förklarar SL.

När tåget stannar vid stationen lyser knappen mitt på dörren upp i grönt – och då kan du trycka så öppnas dörrarna.

Hjälp gärna andra

Hjälp gärna den som är ovan, eller har svårt att komma åt knappen på grund av synnedsättning eller svårighet att röra sig, uppmanar SL.

Vid inomhusstationerna Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C öppnas dörrarna alltid automatiskt, så där behöver du inte trycka på knappen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

110 år sedan OS-maran gick i Sollentuna

Nyheter Myten om japanen som försvann skapades i Tureberg I nästa vecka har det gått 110 år sedan maratonloppet i Solskensolympiaden avgjordes då löparna sprang tur och retur från Stockholms stadion – med vändning på höjden mellan Sollentunaholm och...tisdag 5/7 13:22

Uppmaningen: Koppla din hund

Nyheter Problem. Lös hund jagade hästen Hermes Catrin och hästen Hermes blev jagade av en hund på ridturen. Nu vädjar hon till traktens hundägare att hålla koll på sina fyrfotingar ute i skogen.tisdag 5/7 6:30