Öppnar. Nu får bilister i morgontrafiken använda Ekerövägens kollektivkörfält hela vägen till Nockeby. Foto: Trafikverket.

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.

  • Publicerad 16:58, 3 jun 2020

Vi har tagit ner informationsskyltarna om förbud

Kollektivkörfältet på Ekerövägen är i normala fall helt ämnat för SL:s bussar mellan 07.00 och 09.00 på vardagar. För att underlätta resandet under tiden som vägbreddningen pågår på platsen har ett längre undantag beviljats från länsstyrelsen.

Från och med måndagen den 1 juni och så länge bygget pågår är det tillåtet att köra i kollektivkörfältet även för allmänheten, i riktning in mot stan.

– Vi har tagit ner informationsskyltarna om förbud, säger Tomas Flyckt, projektledare för Ekerövägen.

Säkrare arbetsplats

Tillståndet gäller hela vägen fram till Nockebyhov.

– Vi hoppas och tror att det kommer att gå bra för bussarna och att trafiken inte tätnar. Det här gör även arbetsplatsen säkrare, säger Tomas Flyckt.

Fler förändringar är pågår in jätteprojektet med vägbreddning. Den 15 juni kommer arbetet mellan Lindö tunnel och Ekerö möbler ta fart. På den sträckan ska delar av vägbanan grävas upp och asfalteras om. Det arbetet väntas ske både dagtid och på nätter.

Foto: Trafikverket

Ekerövägen

Den totala sträckan som påverkas är cirka nio kilometer. 
Förutom vägen påverkas även tre broar. Nockebybron och Drottningholmsbron ska båda breddas, dessutom ska en ny Tappströmsbro ska byggas. Lindö tunnel kommer att få ytterligare ett tunnelrör.

Källa: Trafikverket

Ellie har räddat 500 krukor örter

Nyheter Ekeröbo tillverkade pesto och sålde vidare Ellie Nordberg har satsat på ett annorlunda sommarjobb. Med intresse för hållbarhet har hon startat företaget Rescued Herbs. I samarbete med en lokal örtagård har hon samlat in örter som annars...fredag 23/7 14:49

Unga författare bakom ny bok om Mälaröarna

Nyheter Populär skrivarverkstad blev digital Under våren har ungdomar skrivit noveller som nu har resulterat i en bok. Flera noveller från Mälaröarna tar plats i boken som går att låna eller köpa på biblioteken.fredag 16/7 15:52

Här ordnas svängiga jazzkvällar i Skå

Nyheter Förening hoppas locka Mälaröborna till folkparken Sugen på en svängom i parken? Under sommaren anordnar föreningen Jazz på Mälaröarna fyra coronasäkra konserter på Skå festplats, med hopp om många glada miner på dansbanan.fredag 16/7 15:28