Kollegan berättar om mordet på Lidingö: ”Var så overkligt”

Mordet på Södra Kungsvägen. I en intervju i DN berättar chefen om sin kollega som sköts till döds på Lidingö 24 augusti. – Jag förstod att det var väldigt illa, men samtidigt var allt så overkligt, säger chefen till tidningen.

  • Publicerad 16:25, 9 sep 2020

Det var med chock och sorg som chefen och klienterna på stödboendet på Lidingö tog emot nyheten att den 29-årige mannen som jobbade på företaget skjutits till döds.

Man hittad död i bil – polisen vill ha tips om en Mazda

Chefen var själv på plats på kontoret på Södra Kungsvägen då skjutningen skedde på gatan utanför. Hon berättar i en intervju i DN att hon först trodde att det var byggjobbare som borrade i betong.

–  Jag springer ut och ser xx bil. Lamporna är på och bakrutan är trasig. Han sitter helt still i framsätet, orörlig. Jag förstod att det var väldigt illa, men samtidigt var allt så overkligt för jag kan i min vildaste fantasi inte förstå varför någon skulle vilja honom illa.

Omtyckt medarbetare

I intervjun beskriver hon sin mördade kollega som en mycket uppskattad person på sitt jobb. Något som även ungdomar som han var boendestödjare åt vittnar om i artikeln.

Dömd för runt 15 brott

29-åringen hade ett kriminellt förflutet. Enligt DN var han dömd för ett 15-tal brott. Däribland avtjänade han ett längre fängelsestraff efter ett omskrivet rån mot en pantbank i Västerås 2015.  Enligt polisen ska han också ha haft kopplingar till gängkriminalitet.

– Han hymlade inte med sitt förflutna, som han sa att han ångrade djupt, säger chefen till DN.

Kulor gick in i fasad 15 meter bort

Mordet på 29-åringen är fortfarande olöst. En utredning pågår.

Mannen sköts när han satt i sin bil på Södra Kungsvägen på morgonen 24 augusti.

Som tidigare framkommit hade mordet karaktären av en avrättning. Både automatvapen och pistol avlossades.

Kulor ska enligt polisen ha gått in i ett hus 150 meter från platsen.

Polisen efterlyser tips

Enligt utredningen ska personer i en grå Mazda ha väntat in mannen i närheten. När han kom fram och parkerade på Södra Kungsvägen gick de helt enkelt fram till bilen och sköt honom.

Mazdan påträffades senare övergiven på ett parkeringshus på Odenvägen.

Polisen är fortsatt intresserade av alla iakttagelser allmänheten gjort i samband med händelsen.

Fakta

Har ramavtal med många kommuner

Företaget där den mördade mannen arbetade tillhandahåller stöd i form av coaching och stödboenden till unga med social problematik som missbruk och kriminalitet.

Företaget har, enligt egna uppgifter, ett stödboende och ett fåtal träningslägenheter på Lidingö. De som får stöd kan komma från hela landet. Företaget har ramavtal med ett stort antal kommuner vilket innebär att socialtjänster från alla dessa kan anlita förtaget.

Källa: Alla Bolag
Visa merVisa mindre