Sunanda Aronsson har gått frisörlinjen.– Det känns jättebra och skönt att gå ut, säger hon i vimlet utanför skolan där familjen tog emot.Hon tycker det lite tråkigt att man har missat mycket på grund av distansundervisning och att mycket praktik har försvunnit.– Men vi har jobbat så hårt. Nu har jag betyg i alla ämnen och jag känner mig stolt över mig själv faktiskt.

Kompisarna Isabelle Andersson, Nelly Nordin. Alicia Leidebrant och Julia Törnsäter kramades på efter att ha blivit klara med frisörprogrammet.– Det känns sjukt, säger Nelly.– Sjukt bra fyller Julia i.De fyra firade studenten med en mindre fest tillsammans, berättar Alicia.– Det känns ju lite konstigt med en annorlunda student. Men jag är jätteglad att det blev ett utspring.

I "DJ-båset" stod lärarna Anna Wiklund och Anna-Lena Kriikkula tillsammans med vaktmästare Peter Ellvin.Eleverna själva fick välja vilken musik de springer ut till, berättar Anna Wiklund.– Det är ett himla sjå för att det ska bli rätt, säger hon och satte på låten Breaking free (High School Musical Remix) by Tomicoelho som några av stylistprogrammets studenter hade valt.

Sofia Lewandrowski, lärare på stylistprogrammet. håller om sina elever Linnéa Sköld och Madeleine Silfving. Linnéa och Madeleine ska utbilda sig vidare i Kanada efter studenten.

– Det finns en skola i Vancouver som specialiserar sig på filmmakeup och specialeffekter . Vi har ett stort intresse för det och börjar där nästa maj, säger Madeleine.

Ett konstigt år är till ända, men båda tycker ändå att det har fungerat bra att plugga under pandemin.

– Det känns jättebra att ta studenten, säger Linnéa.