Frejas Café bidrar med ett mysigt hus, bebott av små Sylvanians. Foto: Åsa Sommarström

Kolla in Sollentunas egen utställning med pepparkakshus

Passa på i helgen om du vill hinna se Sollentunas egen pepparkakshusutställning. På tjugondag Knut dansas ju julen ut och dagen därpå, på tisdag, avslutas utställningen på Galleri Aniara med en pepparkaksplundring med inbjudna barn från förskolan Skogsbrynet i Tegelhagen.

  • Publicerad 10:22, 11 jan 2020

– Vi dansar ut pepparkakshusen med sång och dans och har sedan en fiskdamm för barnen. Vi kommer även att dra prisvinnare bland alla som har varit med och röstat i pepparkakshustävlingen, säger Linnea Andersson Yttermyr, marknadskoordinator på AB Solom.

Färgglatt hus signerat Mimer (daglig verksamhet). Foto: Åsa Sommarström

I november bjöd Solom in de av sina verksamheter som ville vara med och tävla genom att skapa ett pepparkakshus som på ett bra sätt speglade den egna verksamheten.

Sex tävlingsbidrag valdes ut

16 bidrag kom in, och sex av dem valdes ut av en intern jury och ställdes ut på biblioteket vid Aniaraplatsen.

Pepparkakshus gjort av Norrhuset (daglig verksamhet). Foto: Åsa Sommarström

– De som har gjort husen är medarbetare och deltagare på fem av våra dagliga verksamheter och en av våra dagverksamheter för äldre, säger Linnea Andersson Yttermyr.

Vinnaren tillkännages på tisdag

Husen har ställts ut sedan den 3 december och alla besökare har haft möjlighet att rösta på sin favorit – precis som på den aningen större pepparkakshusutställningen på ArkDes – Arkitekturmuseet på Skeppsholmen.

Så här ser bidraget från Kulturverkstan (daglig verksamhet) ut. Foto: Åsa Sommarström

Vilket av Sollentunas sex hus som fått flest röster och kammar hem priset tillkännages i samband med pepparkaksplundringen som inleds klockan 10 på tisdag, den 14 december.

Husen gjorda av Brohuset (daglig verksamhet) och Solrosen (dagverksamhet för äldre). Foto: Åsa Sommarström

Förlorat luktsinne säkraste tecknet på covid-19

Nyheter De flesta får tillbaka luktsinnet – men långt ifrån alla Symtomen på covid-19 är många, och kan likna en vanlig förkylning. Men försvinner luktsinnet plötsligt, då kan man vara ganska säker. Det visar en studie där forskare från Stockholms universitet och...måndag 25/1 11:40

I dag öppnar idrottshallarna och snart även biblioteken

Nyheter Allt fler verksamheter i Sollentuna öppnar på nytt Efter regeringens presskonferens i torsdags kan en del restriktioner lättas och Sollentuna kommun öppnar flera verksamheter som tidigare varit stängda. Bland annat blir det grönt ljus för organiserad...måndag 25/1 6:40