BLODSOCKER. Provet är gratis. Sjuksköterskor finns på plats. Foto: Arkiv

Kolla blodsockret gratis i MoS

På onsdag den 28 augusti mellan klockan 11 och 16 kan den som vill kolla sitt blodsocker i Mall of Scandinavia. Provet är gratis och sjuksköterskor finns på plats vid Apoteket på plan 0.

  • Publicerad 09:11, 20 aug 2019

– Genom att erbjuda kostnadsfri blodsockerkoll kan vi fånga upp personer som ligger i riskzonen för diabetes typ 2. Vi kan ge råd om vad man kan göra för att minska risken för att drabbas av sjukdomen eller hänvisa till sjukvården om det skulle behövas, säger Ann Fogelberg, pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Genom att förändra kost- och motionsvanor går det att minska risken för typ 2-diabetes. Ju tidigare det upptäcks, desto tidigare kan man åtgärda det samt minska risken för sjukdomen.

Tid och plats för kontrollen:

Plats: Mall of Scandinavia, vid Apoteket på plan 0.
Tid: onsdag den 28 augusti, klockan 11–16.
Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterska på plats. Det är viktigt att inte äta eller dricka något, utom vatten, en timme före mätning.

Kommande gratiskontroller i Stockholmsområdet:

Tisdag 3 september, Söderhallarna, vid Apoteket, Stockholm.
Söndag 8 september, 1,6 miljonersklubben, Djurgården, Stockholm.
Onsdag 11 september, Skärholmen Centrum (vid H&M).
Mer info om tider och platser för gratis blodsockerkoll finns på blodsockerkollen.nu