Foto: Sofia Ekström

Köksträdgården på Edsvik återskapas

En del av den ursprungliga köksträdgården vid Edsbergs slott ska återskapas. Idag invigs den på nytt med en ceremoni.

  • Publicerad 14:55, 16 jun 2016

Parken vid Edsbergs slott har inte alltid varit den vackra stadspark som den är idag. Tidigare har där odlats allt från kål och humle till örter och fruktträd.

Med utgångspunkt i dokumentet ”Generalplan öfver Edsberg” från 1760 ska en del av köksträdgården nu återskapas. Syftet är att bevara en del av det odlade kulturarvet och skapa en vacker miljö att vistas i.

Projektet är ett samarbete mellan kommunstyrelsens miljöutskott, kultur- och fritidsnämnden och trafik- och fastighetsnämnden, och driften ska ske i enlighet med traditionella ekologiska metoder.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19