Studenter utanför Hersby gymnasium. Foto: Johanna Kämpe

Köer till Hersby gymnasium ökar

Köerna till Hersby gymnasium ökar. Över 300 elever står nu som reserver. skolan ska byggas ut. Men planerna kritiseras. – Genom att tränga ihop så många elever som möjligt på begränsad yta försämras även kvaliteten på Hersby, säger Patrik Buddgård (C).

  • Publicerad 15:52, 3 jul 2018

När den slutgiltiga gymnasieantagningen nu är färdig står det klart att 344 elever har blivit antagna till de olika programmen på Hersby gymnasium. 304 elever står som reserver. Det innebär att köerna till skolan blir längre. 120 elever färre köade till Hersby förra året.

Nyheten har aktualiserat nedläggningen av Gångsätra gymnasium som många menar var ett misstag.

– Elever som inte presterat på topp i grundskolan tvingas pendla ut från ön även om de inte vill. De är dessa elever vi ska stödja. Vi måste ha som mål att de Lidingöungdomar som vill ska kunna gå gymnasium på Lidingö, säger Partik Buddgård, gruppledare för Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Utbyggnadsplaner

Det finns planer på att bygga ut Hersby, men Buddgård är inte imponerad av planerna som består i att bygga till på skolgården.

– Genom att tränga ihop så många elever som möjligt på begränsad yta försämras även kvaliteten på Hersby. Vi behöver en till gymnasieskola för att få bättre kvalitet totalt sett på öns gymnasium, säger han.

 

All intagningsstatistik Hersby gymnasium.

All intagningsstatistik Stillerska filmgymnasiet.