Snö, is och slask fyller Stora Gatan i Sigtuna. Juldekorationer dinglar mellan taken och ur butiker och kaféer kommer människor med händerna fulla av påsar och paket. Några barn springer runt och leker i snön medan deras föräldrar kikar in i butikernas skyltfönster.

Klockan har precis slagit 11 när Mitt i är på besök för att se hur det ser ut hos postombudet på Ica. I kassan står Rina Öhman som hjälper en kund att hämta ut sitt paket. Det är fortfarande ett par timmar till den stora folkstormen trillar in för att både hämta och lämna sina paket.

– Mellan 15-18, när folk slutar jobbet passar de på att komma hämta eller returnera sina paket. Eftersom många kommer samtidigt då brukar det bli ganska långa köer här, säger Rina Öhman.

Detta blir Rinas fjärde jul på Ica, så hon har varit med om julstressen förr. Mängden paket som kommer in påminner om förra året och under veckan har butiken fått ta in mer personal för att hinna med att packa in och lämna ut paket.

– Vi får in ungefär lika mycket leveranser som förra året skulle jag säga. Det är ju fortfarande pandemi så många väljer att beställa hem sina julklappar, säger hon.

Hur är stämningen bland kunderna?

– Den är bra, men folk kan bli irriterande om kön är för lång eller om deras paket inte finns inlagt fast att dem fått meddelande om det. Att det blir så beror helt enkelt på att vi inte hunnit packa upp postburarna.

Under tiden som Mitt i är på plats dyker några Sigtunabor upp för att både hämta och lämna paket. Det är fortsatt lugnt och än så länge har det inte bildats någon kö. En bit in i butiken står en postbur full av paket som ännu inte packats av.

Hur är det för er som jobbar här?

– Det kan bli väldigt stressigt eftersom det kommer in så pass mycket paket. Nu runt jul kommer det in åtta, nio postburar varje dag, det är dubbelt så många mot vad det brukar vara, säger Rina Öhman.

Det är så pass stora leveranser att hyllorna är överfyllda och flera paket får vänta tills nästa dag för att läggas in.

– Vi ligger efter med två, tre burar varje dag eftersom att vi inte får plats, säger Rina Öhman.

Ytterligare en kund kommer in i butiken för att hämta ett paket. Rina Öhman skannar av följesedeln och försvinner in i rummet bakom, där hyllorna och golvet är fulla av paket som väntar på att bli hämtade.