Klubben Templar Knights MC gör goda gärningar och kör motorcykel. Foto: Linus Lindgren

Knuttarna visade upp sina bågar på särskolan i Kista

Det surrande ljudet från konsulternas Teslor och elsparkcyklar överröstades i Kista under fredagseftermiddagen. Ett tiotal kromade fordon, vars motorer mäts i kubiktum, rullade fram i kortege mellan techbolagens huvudkontor i Kista. Det var MC-klubben, Templat knights MC, som var på väg mot gymnasiesärskolan i Kista.

  • Publicerad 17:17, 21 maj 2019

Under fredagen samlades ett drygt tiotal MC-knuttar i Kista. Det var MC-gruppen Templar knights MC som var på väg mot Stockholm byggtekniska gymnasiums särskola.

– Vi är en MC-klubb som vill göra bra saker. Vi har bland annat ordnat insamlingar till ALS-forskning och så gör vi sånna här saker, säger gruppens ledare, eller commander, som Göran Andersson kallas.

Göran Andersson, är en av de få i klubben som inte kör en Harley Davidson. Han har en Indian. Foto: Linus Lindgren

De skinnklädda knuttarna ställde upp sina stålhästar på skolgården. Foto: Linus Lindgren

Templar Knights MC hade tagit sig till särskolan efter att de fick höra att många av skolans eleverna var intresserade av fordon och motorcyklar.

Det var under fredagssolen som de kromade Harley Davidson och Indan-hojarna gled upp på skolans skolgård.

De kanske ser farliga ut. Men är faktiskt väldigt snälla. Foto: Linus Lindgren

– Jag driver en kiosk här i närheten. Jag har haft några praktikanter härifrån hos mig och jag har haft idén om det här länge. Så i dag slog vi slag i saken och åkte hit, säger Thomas Brändefors som var en av initiativtagarna bakom fredagens träff.

MC gruppen jobbar hårt för att förändra bilden av motorcykelåkare berättar Göran Andersson.

– Vi är inte en av de här enprocentsklubbarna. Alltså den enstaka procenten som har skapat MC-åkarnas dåliga rykte. Vi tillhör de övriga 99 procenten som bara tycker det är roligt att åka motorcykel och göra goda saker, säger han.

Skolans biträdande rektor Johan Wahlberg var väldigt glada över initiativet.

– Eleverna tycker ju att det här är ett riktigt roligt avbrott i skolgången. Vi får komma ut i solen och kolla på motorcyklar och träffa några trevliga MC-förare, säger han.

Det var Thomas Brändfors som fick idén om att göra detta. Foto: Linus Lindgren